Renske de Greef (1984) begint op haar zestiende als redacteur bij het online jongerenmagazine Spunk.nl. Op haar achttiende schrijft ze daar een jaar lang de wekelijkse column 'Lust', een reeks over haar liefdes- en seksleven. De columns worden in 2004 onder de titel 'Lust, liefde, seks en bambihertjes' uitgegeven door Vassallucci. In 2005 komt een nieuwe editie uit bij Rothschild & Bach. In 2006 verschijnt ook het boek ook in Duitsland.

Na een jaar Theater-, Film- en Televisiewetenschappen en een paar maanden Algemene Cultuurwetenschappen stopt ze met studeren om zich helemaal toe te leggen op het schrijven. Ze krijgt een wekelijkse column in de Vlaamse krant De Morgen en schrijft verder voor diverse kranten en tijdschriften. 

In februari 2005 verschijnt 'Ja/Nee: Geef me alsjeblieft aandacht/Laat me toch met rust', het dubbelboek dat Renske samen met haar goede vriend en auteur/kunstenaar Jan Hoek schrijft. Jan en Renske geven hun visie op door hen beiden meegemaakte gebeurtenissen – de lezer kan zelf kiezen aan welke kant hij begint met lezen. 

In 2005 verschijnt ook de bundel met reisverhalen 'Seks in Afrika: tongzoenen, flirten, rites en aids', waarin Renske naar vier landen in Afrika reist om alles te leren over de plaatselijke seksuele mores. Naar aanleiding van het boek krijgt ze een maandelijkse reportage in het tijdschrift onzeWereld. 

In 2007 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff de roman 'Was alles maar konijnen', een grillig sprookje over eenzaamheid, contact en verlangen.

In 2008 woont ze een half jaar in Tanzania, waar ze onderzoek doet naar vrijwilligerswerk. In 2009 verschijnt de roman 'En je ziet nog eens wat', een portret over de subcultuur van jonge vrijwilligers in Afrika. 

Van 2010 tot 2012 schrijft een dagelijkse column voor nrc.next. Van 2012 tot 2013 wisselt ze de plek af met Marcel van Roosmalen.

In 2012 verschijnt de bundel 'Geen Paniek: over ongemakkelijke situaties en andere feestelijkheden', een selectie columns uit nrc.next. 

In 2012 verschijnt ook, in samenwerking met vormgever Karlijn Souren en fotograaf Andreia Costa, het boek 'Watertanden: hoe eten je leven vormgeeft', een artistiek onderzoek naar de rol van eten in de verschillende fasen van je leven. 

In 2013 verschijnt de bundel 'Vraagstukken: voor telaatkomers, Funda-verslaafden en mensen die hun printer niet vertrouwen', een selectie columns uit nrc.next.

In oktober 2014 gaat onder de regie van Pepijn Cladder de opera 'As' van het jonge operagezelschap Vliegwiel in première, waarvoor Renske het idee bedacht en het script schreef, in samenwerking met Kasper Soeters, die de liedteksten verzorgde. Een apocalyptische opera over zombies en verval.

In 2015 begint Renske een wekelijkse getekende column in de zaterdagbijlage van nrc.next. Ook schrijft ze een tweemaandelijkse column in het magazine MacFan.

Renske woont en werkt in Amsterdam.